Belföld

Súlyos sérültje is lett a tömegverekedésnek: egy jordán és egy szír család ütközött a Lurdyban

Két család tagjai péntek reggel a budapesti bevásárlóközpont ételudvarában estek egymásnak. Ököllel és székekkel is ütötték egymást. A verekedésnek a rendőrök érkezése vetett véget. Az egyik verekedőt őrizetbe vették.

A verekedésről videó is készült, ezt a közösségi médiában osztották meg. A felvételen látható férfiak vehemensen estek egymásnak, egyikük még a kabátját és zakóját is levette, mielőtt beszállt a verekedésbe. Nem látszik a videón, de később egy széket is felkapott valaki, azzal ütötte ellenfelét.

Az Rtl.hu szerint a Lurdyban egy nappal korábban Egyiptomiak Magyarországi Kulturális Egyesülete tartott rendezvényt. Elnökük azt mondta a Híradónak: sajnálja, hogy sokan azt hitték, az ő tagjaik verekedtek. Az ő vallási összejövetelükön gyerekek, asszonyok is voltak, és békésen ért véget.

A videóra vett konfliktusban egy jordán és egy szír család tagjai vettek részt.

Hany Badawy, az Egyiptomiak Magyarországi Kulturális Egyesületének elnöke azt mondta, hogy a két család kávézás közben találkozott.

Elrontották mindenki kedvét. Tegnap egész nap hívogattak az egyiptomiak. Nem értették, hogy mi történt, hogy miért írják róluk az újságok, hogy összeverekedtek. Mi egy nagyon régi egyesület vagyunk, soha nem volt semmi probléma

– mondta az elnök a Híradónak, hozzátéve, hogy a történtek miatt az egyiptomiak is megijedtek.

Úgy tudni, hogy a jordán és szír családfő már évek óta haragban van egymással. A miattuk kirobbant tömegverekedésben csak a férfiak vettek részt. A rendőrök érkezésekor többségük elmenekült. Egy férfit koponyasérüléssel életveszélyes állapotban vittek kórházba. A verekedés több résztvevőjét a rendőrök még keresik.

A Budapesti Rendőr-Főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés és csoportos garázdaság bűntette miatt folytat nyomozást. Három férfit hallgattak ki gyanúsítottként, közülük egyet őrizetbe is vettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik