Belföld

Lecsukták a rendőröknek eső család négy tagját, feladta magát az ötödik támadó

Letartóztatta a Kaposvári Járásbíróság azt a három férfit és nőt, akik pár nappal ezelőtt rátámadtak a kiérkező egyenruhásokra azért, hogy megakadályozzanak egy rendőri intézkedést. A társaság szökésben lévő ötödik tagja három nap után önként feladta magát.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint  az eset április 16-án éjszaka történt. A rendőrök a 7-es számú főút Somogy vármegyei szakaszán megállásra szólították fel BMW-t  vezető 25 éves férfit, aki a megkülönböztető jelzések ellenére sem állt meg, a megengedett sebességet jelentősen túllépve elmenekült.

A férfi végül egy ingatlan előtt megállt, azonban a rendőrök az udvaron utolérték és testi kényszert alkalmazva megkísérelték megbilincselni. Időközben a helyszínre érkezett egy nagyobb társaság, akik igyekeztek megakadályozni az intézkedést, és közülük négyen többször megütötték a rendőröket.

A dulakodást kihasználó 25 éves férfi, „Megöllek titeket!” szavakkal fenyegette a rendőröket, majd kettejüket ököllel megütötte és elmenekült a helyszínről.

A nyomozó ügyészség a rendőröket bántalmazó három férfit és egy nőt gyanúsítottként hallgatott ki csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, majd sikeresen indítványozta a letartóztatásuk elrendelését. A szökésben lévő elkövető három nap bujkálás után önként feladta magát.Az ügyészség neki is indítványozta a letartóztatását, erről ma dönt a bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik