Belföld

Közönség előtt magyarázta ki a lombkorona-sétányt a polgármester, aki újabban ravatalozókat néz, mert szeretne egyet építeni

Facebook
Facebook

Filemon Mihály, fideszes polgármester beszél egy közel nyolcperces hangfelvételen, amelyet Hadházy Ákos független képviselő hozott nyilvánosságra.

A Filemon által vezetett Nyírmártonfalva arról lett országosan is híres nemrég, hogy itt épült meg az a lombkoronasétány, amely mellett épp az nincs, amely miatt elvileg épült: fa, illetve lomb, miután tarra vágták az erdőt körülötte.  A fideszes polgármester ugyanakkor nehezen éli meg a gyors ismertséget, a felvételen neheztelések egész sorát adja elő egy zártkörű közönség előtt, akik feltehetően önkormányzati dolgozók.

Szeretnék néhány dolgot elmondani nektek, biztosan láttátok, hogy nagyon híres lett a mi kis falunk. Még a csapból is az folyik, hogy a polgármester lopja az uniós pénzt, félmilliárd számra.

Ezután Filemon elmagyarázza, hogy ez miért  nincs így.

“A lombkorona ösvényben a vállalkozó és az én pénzem van benne” – mondja a polgármester, német, magyar, vagy francia adófizetői pénz nincs. Aztán a polgármester máris arra tér rá, hogy kik állhatnak a lejáratás mögött. „Tehát mindenki tudja, honnan fúj a szél. Tehát elindult a kampány. Van itt Nyírmártonfalván néhány ember, egyet-kettőt meg is fogok nevesíteni. (…) Akik egyszerűen nem bírják lenyelni, hogy mindig vesztenek. (…) Hogy ki áll az egész mögött, azt szerinte nem nehéz kitalálni. A Kövér-klán, ezt itt kimerem jelenteni.”

Azt is elmondja, hogy az „első éjszaka több mint 250 gyalázkodó, mocskolódó üzenetet kaptam. Dögölj meg, az egész családodat ki fogjuk irtani, elloptad az uniós pénzeket.”

Ezután hirtelen váltás jön.

Tegnap délután elmentem Szabolcs megyébe, mondom, egy kicsit kikapcsolódok. Nézegettem ravatalozókat. Kicsit morbid, de szeretnénk majd építeni egy ravatalozót. Mondom, megnézem, hol vannak ilyenek.

Aztán ismét a lombkorona-ügy kerül elő.

Filemon szerint „nyugodtan elmondhatjátok, hogy egyetlen forintot sem loptam. Nem is fogok.” Filemon arról is beszélt, hogy ő még soha nem vett el uniós pénzt, hanem mindig csak hozzáadott.

Végül hangsúlyozta: ha „engem sároznak, akkor valamilyen szinten titeket is.” Ezért „én azt kérem, hogy elsősorban védjétek meg magatokat, meg engem.”

Filemon nemrég azzal állt elő, hogy be fog perelni minden olyan médiumot, ami tudósított a lombkoronasétány körül kialakult helyzetről. Teszi mindezt azért, mert szerinte ezek a médiumok – köztük ezek szerint a 24.hu-val – az utóbbi hetekben vérig sértették és lejáratták őt.

A hangfelvételt itt lehet meghallgatni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik