Belföld

Borkai Zsolt: példamutató, ahogy az elmúlt három év megpróbáltatásait közösen le tudtuk győzni a családdal

„Az ördög ügyvédje” elleni bírósági perben kedden és csütörtökön tanúként hallgatták meg Borkai Zsoltot is. A Blikk beszámolója szerint kedd délután a szexvideó több szereplőjét is beidézték tanúnak, akik előtt – az ügyvédek, ügyészek, vádlottak jelenlétében – többször is levetítették az említett videót. Borkai a Győri Járásbíróságon videó formájában tett vallomást, miközben össze volt kapcsolva a veszprémi tárgyalás résztvevőivel.

Egy ilyen procedúra valóban rendkívül kellemetlen, még akkor is, ha igazából olyan régen volt, hogy már el is felejtettem. Nem örül az ember ennek, de itt nem én vagyok a vádlott, én a sértettje vagyok ennek az ügynek

– mondta a meghallgatásra érkezve a Blikknek Borkai. A tárgyalás után arról is beszélt: „az, hogy ki és hogyan volt szexuális kapcsolatban, nem kérdés ebben az ügyben. Hiszen már a kezdet kezdetén sem tagadtam, hogy én vagyok felvételen.”

A Blikk azon kérdésére, hogy mennyire viselte meg a felvételek megnézése, így válaszolt:

Már túl vagyok rajta. Talán azt is mondhatom, hogy minden rosszban van valami jó. Nagyon megerősített engem, hiszen ami nem öl meg, az megerősít. Jóval szorosabb lett a kapcsolatunk a feleségemmel és az egész családdal. Az elmúlt három év megpróbáltatásait közösen le tudtuk győzni. Szerintem ez külön példamutató, bár nem volt egyszerű.

A Veszprémi Járásbíróságon kedden délelőtt Czeglédy Csaba, DK-s politikus vallomásával megkezdődött az úgynevezett „Ördög ügyvédje”-ügy tárgyalássorozata. Az eljárás Borkai Zsolt egykori fideszes győri polgármester szexvideóinak 2019-es nyilvánosságra hozatala miatt indult. A felvételek kikerülése Borkai Zsolt polgármester lemondását eredményezte és bár ismét megválasztotta a város, Borkai röviddel később végleg visszavonult a politikától.

Kapcsolódó
„Kár, hogy nem én voltam” – Czeglédy Csaba vallomásával megkezdődött az „Ördög ügyvédje”-ügy tárgyalása
A Veszprémi Járásbíróság korábban visszavonta az ellenzéki politikust elmarasztaló büntető végzését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik