Belföld

Bevallotta tettét a kerítésénél pisilő gyalogosra gumilövedékkel lövöldöző sajószentpéteri férfi

Már az előkészítő ülésen jogerős ítéletet a Kazincbarcikai Járásbíróság annak a sajószentpéteri férfinek az ügyében, aki egy évvel ezelőtt gumilövedékkel lőtt a házánál vizelő járókelőre.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi az üdvarán tartózkodott, amikor észrevette, hogy két férfi  a háza előtti útszakaszon, a kerítésnél vizel. A férfi ideges lett, kérdőre vonta őket, majd bement a házba és magához vette a gumilövedék kilövésére alkalmas gáz- és riasztófegyverét.

A házigazda a már kissé tovább haladó sértett és barátja után indult, majd amikor karnyújtásnyi távolságra ért, „most meghalsz” kijelentés mellett háromszor is elsütötte a fegyvert. A gumilövedékek az egyik férfi hasát, mellkasát, illetve vállát találták el, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozva.

A terhelt beismerte bűnösségét az előkészítő ülésen és és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság 1 év 8 hónap szabadságvesztésre ítélte a férfit fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt, de a büntetés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik