Belföld

Kiskorú élettársaikkal fizettek a debreceni szállásért

Az ügyészség emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt emelt vádat egy nő és két férfi ellen.

A vádirat szerint a nő 2020. augusztusától 2021. márciusáig bérelt egy debreceni ingatlant, amit  panzióként üzemeltetett, hirdetett az interneten. A férfiak megállapodtak vele, hogy kiskorú élettársaikkal beköltöznek, de a két fiatal párnak rövid időn belül elfogyott a pénze. Nem tudták fizetni a bérleti díját.

A férfiak rávették kiskorú élettársaikat, hogy prostitúcióból  fedezzék megélhetésüket, lakhatásukat a panzióban. A két férfi erről megállapodott a nővel, aki segített nekik a kiskorú sértettekről fotókat készíteni, hirdetéseket összeállítani, közzétenni. Az egyik pár 2020. szeptemberétől csaknem 6 hónapig, a másik 2020. novemberétől karácsonyig lakott a panzióban. A két kiskorú sértett közben rendszeresen szexuális szolgáltatást nyújtott pénzért.

Mivel a panzióban még további 3 sértett is ilyen tevékenységet folytatott a nő tudtával, a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség ellene 2 rendbeli emberkereskedelem súlyosabban büntetendő esete, kényszermunka bűntette és 3 rendbeli prostitúció elősegítésének bűntette miatt emelt vádat.

A más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő, illetve bűnügyi felügyelet alatt álló férfiakat emberkereskedelem súlyosabban büntetendő esetével, és kényszermunka bűntettével vádolja. A főügyészség azt indítványozta, hogy a Debreceni Törvényszék mindhárom vádlottat fegyházbüntetésre ítélje és tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik