Belföld

Ököllel esett az intézkedő rendőröknek egy ötfős banda, egyikük elmenekült

Rendőrökre támadt négy ember, hogy megakadályozzon egy intézkedést. A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárást ellenük, és az rendőri intézkedésből szabaduló ötödik társuk ellen.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint eset április 16-án éjszaka történt. A rendőrök a 7-es számú főút Somogy vármegyei szakaszán megállásra szólították fel BMW-t  vezető autóst, aki a megkülönböztető jelzések ellenére sem állt meg, a megengedett sebességet jelentősen túllépve megpróbált elmenekülni.

Amikor az autó egy ingatlan előtt megállt, sofőrje befutott a ház udvarára, ott az őt üldöző rendőrök utolérték és megpróbálták megbilincselni. Időközben a helyszínre ért egy több mint tíztagú társaság, kiabálva igyekeztek megakadályozni az intézkedést, közülük négyen a rendőrökre támadtak, ököllel ütötték őket, az egyik rendőr ujját is megfeszítették, hogy engedje el a társukat.

A dulakodás közben a menekülő megöléssel fenyegette, ő is többször megütötte a rendőröket és társai magatartását kihasználva sikerült elmenekülnie. A rendőrök a bántalmazások következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség elfogatóparancsot bocsátott ki a szökésben lévő elkövetővel szemben, a rendőrökre támadó négy társát pedig gyanúsítottként hallgatta ki, és kezdeményezte a letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik