Belföld

Kilőtt farkas: ártatlan családra törtek rá a kommandósok

A húsvéti hétvégén ütöttek rajta a rendőrök a jeladós svájci farkas kilövésével gyanúsított férfin egy borsodi településen, de elsőre rossz helyen „kopogtattak”, számolt be róla a Blikk.

Nagyszombaton este Katona Erzsébet az egész családdal vacsorázni készült, amikor hirtelen elkezdtek dörömbölni az ajtón az egyenruhások.

Teljesen megdöbbentünk, aztán mutattak egy igazolványt, amit a sötétben nem is láttunk, de megtudtuk, hogy Gyurit akarták itt elkapni. Aztán persze, felvilágosítottam őket, hogy téves a házszám

– mondta a nő.

Az általa említett Gyuri a családjával Nyíregyházán élő, de számos földterülettel és ingatlannal is rendelkező N. György, aki a gyanú szerint végzett a svájci farkassal.

Katona Erzsébet szerint a félreértés oka az lehetett, hogy valamit elrontottak annak idején, mert a népesség-nyilvántartóban az szerepel, hogy az ő házában, az ő címén lakik a férfi.

Így az összes szolgáltatótól és más helyekről is a postaládámba dobják be a leveleit. Próbáltam ezen változtatni, beszéltem a jegyzővel is, de egyelőre nem történt semmi változás

– fogalmazott, és azt is elárulta, hogy N. György hétvégi házához az épület mögötti földúton lehet felmenni, légvonalban néhány száz méterre állnak egymástól.

Mivel a kerítés be volt zára, a kommandósok egy létrát nekitámasztva ugráltak be a telekre, aztán Erzsébetet kérték meg, hogy engedje ki őket. A ház előtt állítása szerint 5-6 autó parkolt, gépfegyver is volt náluk. A malőr után végül megtalálták a keresett férfi házát.

A Blikk úgy tudja, hogy N. György az elmúlt években a közeli erdőséget felvásárolta, illetve rendszeresen vadászott is a környéken. Egyik vadásztársa azt mondta a lapnak a férfi állapotáról, hogy

maga alatt van szerencsétlen, azt felelte, nagyon megviseli a kirobbant botrány, kellemetlenül érzi magát.

A farkas tetemét egyébként speciális kutyákkal keresik.

Kapcsolódó
A vadászok is felkapták a vizet a farkas lelövésén
A farkas természetvédelmi ügy, a vadásznak a törvény betűje szerint nincs, nem lehet vele dolga. Mi lett volna a fiatal hím számára a happy end, ha a történetének nem vet véget egy ember?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik