Belföld

19 évet kértek az ismerősét szamurájkarddal fogva tartó kecskeméti apára és a fiára összesen

ügyészség.hu
ügyészség.hu

Vádat emelt a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség azzal a kecskeméti férfivel és fiával szemben, akik házukba csaltak, majd szamurájkarddal tartották fogva az ismerősüket azért, hogy az fizessen nekik. A két férfit többrendbeli felfegyverkezve elkövetett emberrablás bűntette miatt állítják bíróság elé.

Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a fiatalabbik férfire tíz, az apjára pedig kilenc év fegyházat kért az ügyészség előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

A családfő és a fia azt nehezményezte, hogy az utóbbinál tartott kutatás során a kecskeméti zsaruk lefoglalták a fiatalabb vádlott által használt kocsit. Ezért találkozóra hívták a későbbi áldozatukat, hogy rávegyék arra, működjön közre annak visszaszerzésében. A férfi azonban elzárkózott ettől. Időközben a rendőrség megszüntette az autó lefoglalását és kiadta a jogos tulajdonosának.

A vádlottak úgy gondolták, hogy az ismerősük miatt nem kapták vissza a kocsit, ezért amikor tavaly június közepén tudomást szereztek a Kecskemétre érkezéséről, dohányvásárlás ürügyével magukhoz csalták. A férfi a késő esti órákban egy kiskorú ismerősével érkezett az ingatlanhoz, de csak egyedül ment be.

ugyeszseg.hu

A fiatalabb férfi kérdőre vonta az egyik szobában, és az autót vagy annak vételárát követelte. Mivel az ismerősük tagadta, hogy köze lenne a kocsihoz, a két férfi bántalmazni kezdte. Amikor az áldozatuk hátrálni kezdett, felkapták az asztalon lévő 40 cm pengehosszúságú szamurájkardot és azzal, illetve kézzel tovább ütlegelték a férfit, közölve, hogy csak akkor mehet el, ha fizet.

Időközben az autóban kint várakozó fiú megunva a várakozást és többször dudált, mire őt is behívták a házba, majd tovább verték előtte az ismerősüket. Amikor a kiskorú meg akarta védeni az ismerősét, akkor az apa nyakához emelte a szamurájkardot és azt mondta neki, hogy megöli, ha beleszól a dologba.

A foglyul ejtett férfiak egy órán keresztül sikertelenül próbáltak megszökni, mert a támadók ezt észlelve mindannyiszor a fiú nyakának szegezték a kardot és megfenyegették őket. Egy óvatlan pillanatban végül sikerült kirohanniuk a házból.  Menekülés közben az idősebb férfi az utcán elesett, mire a fiatalabb üldözője utolérte, belerúgott és elvette a táskáját. Az ügyész elmondta még, hogy a két férfi beismerte a bűnösségét a nyomozati szakban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik