Belföld

Meg akarta fojtani a volt nejét, majd késsel támadt a telefonálni akaró kisgyermekeire

Emberölés bűntettének kísérlete miatt állítja bíróság elé a Fejér Vármegyei Főügyészség azt a férfit, aki tavaly októberben meg akarta ölni a volt feleségét és a két gyermekét.

A főügyészség tájékoztatása szerint a férfi és a nő 2018-ban vált el, de  továbbra is együtt laktak a családi házukban. A nő megismerkedett egy férfival. A vált férj féltékeny volt az exére, és le akarta beszélni erről a kapcsolatról a nőt.

A riválisa hangüzenetet küldött, ezt hallva a férfi kérte a nőt, hogy játssza le, de ő nem tette meg. A volt férje ekkor kicsavarta a kezéből a telefont és azzal fenyegette. A férfi a hanyatt fekvő nőre ült, s két kézzel a nyakát szorítva fojtogatta, azonban a nő aktívan védekezett, amitől a támadó még indulatosabbá vált. A férfi a két gyermekük megölését is kilátásba helyezte, és tovább fojtogatta a volt párját a telefon töltőzsinórjával.

A gyerekek látták a történteket, és az anyjuk kérte őket, hogy hívják a rendőrséget. A férfi azonban elvette a telefonokat a gyerekektől, és tovább fojtogatta az anyjukat. A kiskorúak  elmenekültek a házból, azonban magához vett egy konyhakést és utánuk indult.

A férfi bezárta a nőt a házba, hogy az ne tudja megakadályozni ezt. Az asszonyt talált egy segélyhívásra használható telefont a lakásban és segítséget kért. A rendőrök az ingatlan előtt fogták el a férfit.

Az asszony könnyű személyi sérüléseket szenvedett, azonban a perceken át tartó fojtogatás halálos eredmény bekövetkezéséhez vezethetett volna, ha nem védekezik, és nem jelennek meg a gyerekek. Az ügyészség letöltendőt kért a férfire azzal, hogy feltételesen se engedjék ki és szüntessék meg a szülői felügyeleti jogát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik