Belföld

Új BKK-járat indul 210-es számjelzéssel

A XII. kerületi önkormányzattal való egyeztetést követően továbbfejleszti a hegyvidéki területek közösségi közlekedési kapcsolatait a Budapesti Közlekedési Központ: május 1-jén 210-es számjelzéssel új járat indul hétköznap a Svábhegyről, hétvégén pedig a Normafától a pesti belvároson, és többek között a Deák Ferenc téren keresztül a Gyöngyösi utcához.

A BKK közleménye szerint az új buszjárattal a hegyvidéki területekről gyorsan és közvetlenül elérhetővé válik a belváros és az M3-as metró vonala. A XII. kerület közkedvelt turisztikai célpontjai – a Normafa, vagy kis kirándulással a János-hegy környéke – Pest felől szintén egyszerűbben elérhetővé válnak az új járattal.

Az újonnan induló 210-es busz az Istenhegyi úton, az Orbánhegyi úton és az Alagúton keresztül éri el a Lánchidat és azon keresztül a belvárost, majd az Andrássy úton és a Dózsa György úton át folytatja útját Angyalföld felé. A járat a Gyöngyösi utca és a Királyhágó utca között a 105-ös, onnantól a Svábhegyig, illetve a Normafáig a 212-es busszal halad közös útvonalon.

A 210-es járat indítására a Lánchíd jelenleg még ideiglenes forgalmi rendje ad lehetőséget, mivel a hídon torlódás nélkül, folyamatosan haladhatnak az autóbuszok. Így az új közvetlen járat a belváros és a Svábhegy között időben is versenyképes, kiszámítható kapcsolatot teremt, írták.

Az új 210-es busz a tervek szerint reggeltől koraestig közlekedik, és csúcsidőben 15, csúcsidőn kívül 20 percenként indul majd a végállomásokról.

A járat indulásával egyidőben, május 1-től a 105-ös busz követési ideje megváltozik, de a legforgalmasabb közös szakaszon, Németvölgy és Angyalföld között a jelenlegi sűrűséggel indulnak majd a buszok. A térség végleges buszhálózatát, a járművek követési idejét a Lánchíd forgalmi rendjéről szóló döntést követően, az érintett térségben élőkkel és a kerületi önkormányzatokkal történő egyeztetés alapján határozza meg a BKK.

Ajánlott videó