Belföld

Letartóztatták és az IMEI-be vitték a csornai vállalkozó meggyilkolásával gyanúsított fiatalt

Letartóztatta a Győri Járásbíróság azt a 21 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy április elején megölt egy 39 éves vállalkozót Csornán. A Győri Törvényszék tájékoztatása szerint az ügyben eljáró nyomozási bíró az Igazságügyi Megfigyelő és elmegyógyító Intézetet jelölte ki a kényszerintézkedés végrehajtási helyéül.

A 39 éves férfit egy lakótelepi lakásban találták holtan Csornán. Az emberöléssel gyanúsított 21 éves debreceni férfit egy miskolci kutyafuttatóban fogták el. A fiatal többször is megszúrta magát, amikor meglátta az elfogására érkező rendőröket.

A bíróság megállapította, hogy a gyanúsított rendelkezik ugyan bejelentett lakóhellyel, de nem lakott ott, és tényleges lakóhelyén szívességi lakáshasználóként, vagy csak a befogadó jóindulatából lakhatott.

A bíróság a Petz Aladár Egyetemi Oktatókorház Pszichiátriai Osztályán tartotta az ülést, és a letartóztatás végrehajtási helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és elmegyógyító Intézetet jelölte ki szökés, és elrejtőzés veszélye miatt. A döntéssel szemben a gyanúsított és védője is fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik