Belföld

Egy évre elegendő potencianövelőt akart Bécsbe vinni, vádlott lett belőle

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Gyógyszerhamisítás bűntette miatt állítja bíróság elé a Bajai Járási Ügyészség azt a férfit, aki ötven doboz Magyarországon nem engedélyezett potencianövelőszert akart Bécsbe vinni.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a Bécsben élő magyar férfi március 5-én délután Szerbia felől érkezett belépésre Bácsalmásnál azzal a céllal, hogy Bécsbe utazzon. Autójának átvizsgálásakor a határőrök a pótkerék alatt elrejtve 50 doboz potencianövelő szert találtak, amelyben dobozonként egy heti adag volt.

A lefoglalt készítmény gyógyszernek minősül, azonban Magyarországon az Országos Gyógyszerészeti Intézmény által engedélyezett gyógyszerek listáján nem szerepel, ezért hazánkban nem hozható forgalomba.

A személyes szükségletek kielégítését lényegesen meghaladó, indokolatlan mennyiségű, hazánkban nem engedélyezett és így forgalomba nem hozható gyógyszer Magyarországra történő behozatalát, tartását, kivitelét és átszállítását tiltja a törvény.

Az ügyészség büntetővégzésben meghozandó pénzbüntetést kért a gyógyszerhamisítással vádolt férfire azzal, hogy hogy kobozzák el tőle a tablettákat is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik