Belföld

Azt mondta a bátyjának, hogy megöli, ha megint pénzt kér, betartotta a fenyegetőzését, de már bánja

police.hu
police.hu

Az előkészítő üléssel megkezdődött a Zalaegerszegi Törvényszéken annak a férfinak büntetőpere, aki kalapáccsal ütötte agyon a bátyját Újudvaron.

A 45 éves férfi és a két testvére együtt élt Újudvaron. Gyakoriak voltak köztük a veszekedések és durva szóváltások. A későbbi áldozat nem dolgozott, a vádlott pedig közmunkás volt és alkalmi munkákból élt. Ezekből és a harmadik testvérük rokkantnyugdíjából tengették az életüket.

A Zalaegerszegi Törvényszék tájékoztatása szerint a terhelt és a bátyja is rendszeresen italozott, utóbbi sokszor kért pénzt a testvéreitől alkoholra, s emiatt gyakran vitatkoztak. Az ominózus nap a fiatalabb férfi már ittas volt, amikor a bátyja is hazaért részegen.

A két férfi összeveszett azon, hogy az idősebb testvér pénzt kért tőle, s a vádlott – megelégelve testvére követelőző magatartását – közölte vele, hogy ha még egyszer pénzt kér, akkor megöli. Mindeközben a terhelt átment a szerszámoskamrába, magához vett egy taglózó kalapácsot és kiment vele az udvarra.

A bátyja az udvaron is folytatta a követelőzését, a fivére pedig beváltotta a fenyegetését, és úgy fejbe vágta a kalapáccsal szemből, hogy az arccal előre a földre zuhant. A támadó ezt követően még kétszer nagy erővel fejbe vágta a bátyját, akinek betört a koponyája és szétroncsolódott az agya is, s a helyszínen meghalt.

A vádlott ezután a hátsó kertbe húzta a holttestet, hogy elrejtse. Az egyik utcában lakó férfi azonban meglátta, hogy miben mesterkedik és értesítette a rendőröket. A cselekmény elkövetésekor az elkövető és a bátyja is súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt. Az ügyészség 12 év szabadságvesztést kért a támadóra arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismeri a tettét és lemond a tárgyalás jogáról is.

Az elkövető beismerte, és megbánta a tettét, de nem mondott le a tárgyalás jogáról, ezért a bíróság tárgyalást tart majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik