Belföld

Elcsábította a 40 évvel idősebb nagykőrösi férfit, majd egymilliót kért tőle, hogy kifizesse a férjét

Elcsábította a negyven évvel idősebb férfit egy nő Nagykőrösön, hogy megszerezze a pénzét. A Nagykőrösi Járási Ügyészség bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt állítja bíróság elé a huszonéves nőt.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy felfüggesztett szabadságvesztést kértek a nőre.

A vádirat szerint a fiatal nő egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg az idős nagykőrösi férfival még 2018 szeptemberében. Ezután hosszabb időn át rendszeresen váltottak üzenetet és telefonon is sokat beszéltek.

A nő nem a valódi nevén mutatkozott be és egy kitalált történettel próbált együttérzést kelteni a nyugdíjasban. Állítása szerint éppen válófélben van és szeretné közös házukat megváltani, mert a férje addig nem hajlandó elválni. A nő nagyon kedves volt az idős férfival, többször is “drágámnak” illetve “szívemnek” szólította. Megígérte azt is, hogy ha sikerül elválnia, akkor hozzá költözik Nagykőrösre.

Azért, hogy a nyugdíjas bizalmát teljesen elnyerje, még egy személyes találkozóra is meghívta a férfit magához, szarvasi lakóhelyére. Az idős úr bízott abban, hogy az állítólagos válás után szerelmi kapcsolat alakulhat ki közte és a nő között. A fiatal  nő kihasználva a férfi érzelmeit az első személyes találkozó után félmillió forintot kért és kapott a nyugdíjastól azért, hogy a férjét kifizesse.

Azt állította, hogy a ház eladása után azt visszafizeti a nyugdíjasnak. Ezután egy-két héten belül ugyanezzel az indokkal a nőnek további félmilliót sikerült kicsalnia a férfitől. Eközben a beszélgetéseik során folyamatosan azzal hitegette a férfit, hogy hozzá fog költözni. A második összeg kézhezvétele után pár nappal a nő megpróbált még 300 ezret kérni az áldozatától. Ekkor a férfi rádöbbent, hogy csak kihasználták az érzéseit és azt már nem adta át a nőnek.

Az elkövető fiatal nőnek nem állt szándékában szerelmi kapcsolatot kialakítani az idős férfival, ahogy a pénzt sem akarta visszafizetni. Az átvett egymillió forintot a nő a valódi élettársával élte fel. A nő ténybeli beismerő vallomást tett a nyomozati szakban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik