Belföld

Azt mondta a Debrecenben élő volt nejének egy iráni férfi, csak azért nem öli meg, mert terhes

Emberölés előkészületének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség azzal az elvált férfival szemben aki kitartóan, öléssel fenyegette a volt hozzátartozóit.

A vádirat szerint az iráni férfi és a debreceni nő házasok voltak. 2018 januárjában a gyermeket váró asszony közölte férjével, hogy válni akar. Ezt megtudva a férfi rendkívül indulatos állapotba került és egy nagy konyhakéssel a kezében megfenyegette a nőt, hogy csak azért nem öli meg mert terhes.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint az asszony következő év tavaszán elvált a férfitől, és a közös gyermekük kizárólagos felügyeleti jogát is ő látta el. A férfi nem tudta feldolgozni a válást és a gyermekétől történt elszakadást, ezért a válás után folyamatosan fenyegette és zaklatta a volt feleségét.

A bíróság döntése szabályozta a férfinek a gyermekével való kapcsolattartását. Erre 2019 márciusától 2020 márciusáig az egyik debreceni gyermekjóléti központban került sor. A pandémia időszakában a kapcsolattartás egy mobiltelefon alkalmazáson keresztül zajlott. A férfi a kezdeti személyes, majd az elektronikus kapcsolattartások során rendszeresen, 36 alkalommal közölte a volt nejével, hogy megöli őt, a szüleit és két testvérét.

A 2021 március 27-én, a családsegítő szolgálat épületében lezajlott láthatást követően, a megállapodást megszegve az elkövető távozott először, mivel tudta, hogy a volt apósa kocsival hamarosan érkezni fog, hogy hazavigye a lányát és az unokáját. A férfi a közelben elbújt és amikor meglátta az autót, hozzávágott egy tégladarabot. A kocsiban több mint 60 ezres rongálási kár keletkezett, amely nem térült meg.

A válást kimondó jogerős bírósági döntése alapján tartási kötelezettség terhelte az iráni férfit, de ő ennek hosszú időn át szándékosan nem tett eleget, így több mind egymilliós tartásdíj hátraléka keletkezett. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért az iráni férfire azzal, hogy  határozott időre utasítsák ki Magyarország területéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik