Belföld

Vádat emeltek a gyújtogató pécsi nyugdíjas ellen

A 85 éves férfit feleségével ki akarták tenni az albérletéből. Bosszúból inkább felgyújtotta a házat.

Jelentős kárt okozó rongálás miatt emeltek vádat a férfi ellen. Feleségével albérlőként élt egy pécsi házban, amelyet 2019-ben vett meg az új tulajdonos. Bár többször felszólította a házaspárt, hagyják el ingatlanát, ennek nem tettek eleget.

Amikor a sértett tavaly októberben egy végrehajtóval jelent meg a háznál, pár nap haladékot kértek. Azt ígérték, legkésőbb október 10-éig kiköltöznek, de a 85 éves vádlott nehezményezte, hogy el kell hagyniuk az ingatlant, úgy döntött, bosszúból felgyújtja a házat.

A kiköltözés napján, reggel összepakoltak, majd amikor felesége beült a kocsiba, a férfi a családi ház középső szintjének helyiségeit, berendezési tárgyait benzinnel lelocsolta, meggyújtotta. A benzingőz berobbant.

Ezt követően a vádlott feleségével – aki nem tudott férje tervéről – öngyilkossági szándékkal Pécs határába ment. Gyógyszereket vettek be. Mivel közben eltűnésük miatt körözni kezdték őket, így élve megtalálták a házaspárt.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

A 85 éves férfi több mint 31 millió forintos kárt okozott, az ügyészség emlékeztet rá, hogy a jelentős kárt okozó rongálás bűntettének büntetési tétele 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik