Belföld

Óriásplakátokon sürgeti az orosz csapatok kivonását Ukrajnából az USA budapesti nagykövetsége

Jaap Arriens / NurPhoto / AFP
Jaap Arriens / NurPhoto / AFP

Béke akkor lehet Ukrajnában, ha az orosz megszálló hadsereg kivonul.

Ezzel a szöveggel jelentek meg óriásplakátok a napokban országszerte, amik a rajtuk lévő kisebb felirat szerint a Nyugati Pályán nevű Facebook-oldal megbízásából készültek, az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége támogatásával.

Az oldal célja a hivatalos leírás szerint az, „hogy megszólítsa azokat, akiket érdekel Magyarország jelene és jövője, az, hogy merre, milyen pályán haladunk. Mi úgy gondoljuk, Magyarország a Nyugathoz tartozik, és a jövőben is a nyugati pályán érdemes folytatnia. Ehhez szolgáltatunk érveket, és erről szeretnénk meggyőzni minél több magyart.”

A Telex szerint az oldalt az USA budapesti nagykövetségének támogatásával a FLOW PR (Splendidea Communications Kft.) kommunikációs ügynökség üzemelteti. Az Ad Library adatai szerint 138 millió forintot költöttek Facebook-hirdetésekre 2019 óta, ezzel a tizenharmadik helyet foglalják el a legnagyobb magyar politikai-közéleti hirdetők listáján.

A cikkben emlékeztetnek, a kormányzat hivatalos kommunikációja az azonnali tűzszünetre és a békepártiságra épül. A parlament kormánypárti többsége március 31-én megszavazott egy nyolcpontos határozatot, amelyben elítélik Oroszország katonai agresszióját, és elismerik Ukrajna jogát az önvédelemhez. Elítélik továbbá az uniós szankciókat, amelyeket egyébként Orbán Viktor is megszavazott Brüsszelben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik