Belföld

Az LMP betiltaná a 18 év alattiak számára a TikTokot

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az LMP szerint be kell tiltani a TikTokot a 18 év alatti fiatalok körében és fontos lenne, hogy szigorú pályaalkalmassági vizsgálaton essenek át azok, akik a gyermekvédelemben kívánnak elhelyezkedni – mondta az MTI szemléje szerint keddi sajtótájékoztatóján Kanász-Nagy Máté.

A párt frakcióvezető-helyettese szerint az országgyűlési határozati javaslattal elvégezték a Fidesz helyett a munkát.

Az ugyanis még nem tudható, hogy a kabinet mikor nyújtja be a gyermekek védelmét szolgáló javaslatát, az eddigi kormányzati előterjesztések az LMP szerint csak propagandacélt szolgáltak vagy az LMBT közösségek kirekesztését

– mondta Kanász-Nagy, aki szerint az LMP javaslatai ezzel szemben valódi megoldást szolgálnának.

Sérelmezte ugyanakkor, hogy az Országgyűlés Népjóléti bizottságának kormánypárti többsége elutasította azt a indítványt, amely megemelte volna a gyermekjóléti juttatások értékét, valamint az ágazatban dolgozók bérét.

Másik javaslatuk nemcsak szigorú pályaalkalmassági vizsgát, pszichológiai vizsgálatot írna elő a gyermekvédelemben dolgozóknak, vagy például a TikTok betiltását a 18 év alattiak számára, hanem a más közösségi platformokhoz való hozzáférést is szigorítaná számukra

– mondta.

A közelmúltban egyre több nyugati kormány tett erőfeszítéseket a kínai ByteDance által birtokolt TikTokot betiltására, kiberbiztonsági és adatvédelmi szempontokra hivatkozva. A témával az alábbi cikkünkben foglalkoztunk:

Kapcsolódó
Egyre közelebb a TikTok betiltásához az Egyesült Államok
A közelmúltban számos nyugati ország kormánya korlátozta a hozzáférést a videómegosztóhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik