Belföld

Fegyverarzenálra csaptak le Nógrádban – galéria, videó

police.hu
police.hu
A rendőröket is meglepte, amit találtak.

Illegális vadászathoz használt eszközöket, vadhúst, trófeát, illetve egy fegyvergyűjteményt is lefoglaltak Nógrádban a rendőrök. Lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés, orvvadászat és lopás miatt folytatnak eljárást egy 57 és egy 48 éves Szurdokpüspökiben élő, illetve lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt egy 31 éves Jobbágyiban élő férfivel szemben, írja a police.hu.

A gyanúsítottak április 5-e előtt többfajta éles és hatástalanítottként árusított fegyvert, fegyveralkatrészt, lőszert, számszeríjat szereztek be.

police.hu
police.hu

A Jobbágyiban élő férfi gyűjtési szándékkal vásárolt, újított fel fegyvereket, lőszereket. Azokat hatástalanítottként árulta is. A két idősebb férfi az általuk átalakított fegyvereket orvvadászatra használták az egyikük hétvégi házához tartozó telken kialakított etetőn, szórón. A fegyverekkel és számszeríjjal elejtett vadakat feldolgozták, elfogyasztották, trófeáikat kipreparálták.

police.hu

A rendőröket is meglepte az általuk talált fegyverarzenál. Az ingatlanokban lefoglalt tárgyak közt volt gépkarabély, géppuska, pisztoly, különböző fegyveralkatrészek, lőszerek, hangtompítók, éjjellátó és vadkamerák.

police.hu
police.hu
police.hu

Az előállított férfiak beismerő vallomást tettek. A Szurdokpüspökiben élő terhelteket őrizetbe vették. A rendőrök az eljárást szakértők bevonásával folytatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik