Belföld

Hetzmann Béla lett Szijjártó Péter utódja Győrben

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A győri Széchenyi István Egyetemet fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriuma egyhangúlag Hetzmann Bélát, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatóját választotta meg új tagjának csütörtökön. A döntés azért vált szükségessé, mert Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter február 15-i hatállyal lemondott kuratóriumi tagságáról – írta a Széchenyi István Egyetem az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A kommuniké szerint Hetzmann Béla elismert autóipari szakember, aki vállalatvezetői, valamint pénzügyi és finanszírozási területen is jelentős tudással és tapasztalatokkal rendelkezik. Húsz éve az Euro-Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zrt. tulajdonosa, igazgatósági tagja, 2008-tól a CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft. tulajdonos-ügyvezetője. 2019-ban megválasztották a Takarékbank Zrt. felügyelőbizottsága és auditbizottsága elnökének. A győri Rába Járműipari Holding Nyrt.-nél – amely 20 százalékban a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány tulajdonában van – az igazgatósági elnöki pozíciót 2020, míg a vezérigazgatói tisztséget 2021 óta tölti be – írták.

Mint ismert, Szijjártó Péternek a többi miniszter és államtitkár társával együtt azért kellett lemondania az egyetemeket fenntartó vagyonkezelő alapítványok kuratóriumi tisztségéről, mert azt az Európai Bizottság összeférhetetlennek tartotta. Mint azt megírtuk, az alapítványnál a kuratóriumi tagok havi másfél millió forintos tiszteletdíjban részesültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik