A következő élő közvetítés része Gulyás Gergely: Fenntartjuk a rezsicsökkentést

Mire vár a kormány Svédország NATO-csatlakozása kapcsán?

MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán
  • Arra a kérdésre, hogy az oroszokkal vagy az amerikaiakkal ápol-e jobb viszonyt a kormány, Gulyás úgy válaszolt, hogy amíg az Egyesült Államokkal szövetségesek vagyunk, addig az oroszokkal csak gazdasági kapcsolataink vannak. Arról, hogy Putyinnal vagy Bidennel jobb-e Orbán viszonya, Gulyás szerint a miniszterelnököt kell kérdezni.
  • Ismét szóba kerül az Orbán-féle Donald Trump tweet. Gulyás szerint a képleírásban az „önnel vagyunk” rész a politikai közösségre vonatkozott.
  • Mire vár a kormány Svédország NATO-csatlakozása kapcsán? Gulyás erre ismét annyit válaszolt, hogy bizalomerősítő lépésekre van szükség. A miniszter szerint a kezdeményezés tőlük kell, hogy jöjjön: a jelenlegi helyzetben ahhoz, hogy felvegyünk egy szervezetbe egy országot, melynek tagjai vagyunk, akkor meg kell győződnünk róla, hogy barátságosak lesznek velünk.
  • Gulyás arról is beszélt, hogy a MOK-hoz csatlakozó orvosok nem a kormánnyal szemben döntöttek. Szerinte korrekt egyeztetés volt évekig, az ügyeleti rendszerrel kapcsolatban is, de a kamara az ellátásbiztonságot sodorta veszélybe.
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik