Belföld

Előre és gyorsan kell fizetni az olcsó tűzifáért, de csak nyár végére ígérik a szállítmányt

MTI
MTI

Az Rtl Híradója mutatta be Bujdosó Imrénét, aki meg tavaly rendelte meg a hatósági áras fát, hogy jusson a mostani fűtési szezonra. Fa eddig nem jött, viszont levelet kaptak az erődgazdaságtól. Ebben azt írják: utaljanak el április közepéig 300 ezer forintot, hogy legkésőbb nyár végéig hozzájussanak a fához. Amit így majd csak a következő szezonban tudnának használni.

Az előre fizetéssel kapcsolatban azonban bizalmatlanok.

Se aláírás, se bélyegző, se semmi nincs ezen a levélen. És ez elvileg hivatalos levél

– mondja az asszony a Híradónak. Hasonlóan járt Fazekas Zsigmondné is, akinél a Házon kívül stábja forgatott. Ő szállítással együtt 200 ezer forintért hozzájutott ugyan 5 köbméternyi fához még a fűtési szezonban, a másik 5 köbmétert viszont csak most kaphatja meg.

Előre kell befizetni, és akkor állítólag augusztus végéig mindenkinek ki fogják szállítani. És a többit, a szállítási költséget, meg fa kivágásának költséget, azt majd akkor fizetjük, amikor megérkezik a fa

– mondta.

Az agrárminiszter szeptember közepén jelentette be, hogy háztartásonként 10 erdei köbméter tűzifa igényelhető kedvezményesen. A Híradó most több erdőgazdaságot is megkeresett, azt a választ kapták: azért kell előre utalni, mert a program április közepén véget ér.

Ha nem érkezik meg a pénz 15-éig, akkor a megrendelőt augusztusig nem tudják kiszolgálni. De aggódni nem kell az előfizetés miatt, ha valaki kifizeti a pénzt és mégsem lesz elérhető a megrendelt fa, akkor visszautalják – tájékoztattak az erdőgazdaságok.

Az Agrárminisztérium megerősítette az Rtl-nek, hogy a kedvezményes árú tűzifa vásárlására és a pénz befizetésére április 15-éig van lehetőség. Mint írják, az elmúlt időszakban sokan lemondták korábbi rendelésüket: van olyan állami erdőgazdaság, ahol ez az arány 70 százalékos volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik