Belföld

Lebukása után is bírságolta és zsarolta az embereket a budapesti kamuzsaru

Lebukása után is álrendőrként tüsténkedett és bírságolta az embereket egy 49 éves férfi Budapesten. A kamuzsarut idén januárban 2 év 8 hónap fegyházra ítélte a bíróság csalás vétség és közokirat-hamisítás bűntette miatt, de ennek a letöltését még nem kezdte meg.

Mostanra kiderült, hogy V. Attila  a lebukása után is tovább folytatta a hasonló bűncselekmények elkövetését. A BRFK tájékoztatása szerint többnyire idős embereket szólított meg, magát rendőrnek kiadva. Volt, hogy pénzt vett át tőlük azzal, hogy az hamis.

Máskor pedig a kiszemeltek bankkártyáját kérte el a PIN-kóddal együtt – arra hivatkozva, hogy klónozhatták. Másokat különböző ürügyekkel „megbírságolt”, de az is előfordult, hogy szociális munkásnak adta ki magát, hogy egy mozgássérült fiatalember bizalmába férkőzzön.

Tőle először egy nagyobb anyagi támogatás ígéretével próbált pénzhez jutni, de a fiatal gyanút fogott, mire a férfi fenyegetéssel szerzett meg tőle 200 ezer forintot. Olyan is volt, akit egyszerűen meglopott, majd pénzt kért az eltulajdonított értékek visszaadásáért, másnak pedig a gyógyszerei kiváltásához ajánlott fel segítséget, de lelépett a kapott összeggel.

A gyanú szerint a csaló elsősorban Budapesten tevékenykedett, de volt, akit Esztergomban csapott be. V. Attila ellen tavaly augusztusba adtak ki körözést, majd idén április elsején fogták el a fővárosban. A férfit zsarolás, csalás bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A gyanúsított beismerő vallomást tett. A férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik