Belföld

Belülről is megnézhetik a börtönt a kiskunhalasi bv-területéről is lopó sorozattolvajok

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség azzal a két férfival és egy nővel szemben, akik fél év leforgása alatt kilenc lopást követtek el Kiskunhalason. Az elkövetők általában telephelyeket, raktárokat és melléképületeket fosztogattak, de loptak még a kiskunhalasi börtön területéről is.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a trió tavaly márciustól szeptemberig követte el a lopásokat. Legmerészebb elkövetésük során az egyik férfi bemászott a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézethez tartozó ingatlan területére és ott egy használaton kívüli garázsépület tetejéről lebontotta az ereszcsatornát és egyéb bádoglemezeket, majd azokat a kerítésen át kidobálta a női társának, aki a kerítésen kívül figyeléssel biztosította, hogy senki ne vegye észre az ingatlanba bemászó társát.

ugyeszseg.hu

Elsőrendű vádlott az áramszolgáltató üzemi területén, illetve a nyílt utcán összesen öt elektromos elosztószekrényt tört fel és azokból 600 ezer  értékben lopott el réz vezetékeket és egyéb fémből készült alkatrészeket. Ezen felül feltört egy gazdasági társaság telephelyén lévő raktárt is, amit aztán női társával együtt egy héten át fosztogatott és onnan közel 700 ezer forint értékben vittek el szerszámokat és építési anyagokat.

A másik férfi kétszer önállóan, egyszer pedig az elsőrendű vádlottal lopott. Ő leginkább a fémből készült tárgyakra utazott, lopott ereszcsatornát, zászlótartó vasrudakat, talicskákat és alumínium létrát is. Az ügyészség letöltendő szabadságvesztést kért a három vádlottra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik