Belföld

Az MSZP-t elhagyó Mesterházy Attila szerint az ellenzék nem tud új szavazókat szerezni

Karancsi Rudolf / 24.hu
Karancsi Rudolf / 24.hu

Kedd reggel jelentette be Mesterházy Attila, hogy kilép az MSZP-ből és új pártot alapít, Szocialisták és Demokraták néven. A párt egykori elnöke, miniszterelnök-jelöltje távozása után elsőként a Mandinernek adott interjút, melyben elmondta:

a felmérésekből azt látni, hogy ma az ellenzék jobban kikapna, mint egy éve.

Pártjával új szavazókat akar megszólítani, mert szerinte a jelenlegi ellenzék erre a válság idején is képtelen. Mint mondta, „rekord magas az infláció, az energiaárak elszálltak, káosz van az egészségügyben, a pedagógusok sztrájkolnak, korrupciós ügyek vannak minden szinten”, tehát sok a „magas labda”.

Ehelyett ugyanazt csinálják, mint korábban, a médiában arról vitatkoznak kiből mi lesz, ki kivel akar együttműködni. Ezzel nem lehet új szavazókat szerezni

– véli Mesterházy, aki úgy látja, egyértelmű szociáldemokrata narratívát kell adni az embereknek. Szerinte létezik egy körülbelül 30 százalékos szavazóbázis, amelyik nem tud a politikai palettán magának pártot választani, amely egy kellően nagy halmaz ahhoz, hogy létrehozzanak egy új pártot.

Azokat a választókat keresik, akik kormányváltást akarnak, de nem tudnak azonosulni a jelenlegi ellenzéki pártokkal.

Leszögezte:

az európai parlamenti választásokon önállóan indulnak, de az önkormányzatin nem mérettetik meg magukat, hanem a Fidesz jelöltjeivel szemben indulókat támogatják. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik