Belföld

Év eleje óta hat vezető önkormányzati tisztviselő mondott fel Hódmezővásárhelyen

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Négy hónap alatt hat fontos hódmezővásárhelyi önkormányzati tisztségviselő adta be a felmondását, akik vezető beosztásban dolgoztak a városházán vagy valamelyik fontos önkormányzati cégnél, kulturális intézménynél. Márki-Zay Péter polgármester szerint semmilyen politikai töltete nincs a lemondási hullámnak – írja a Telex.

Hódmezővásárhely négy alpolgármesteréből márciusra már csak kettő maradt, miután Szabó János és Kis Andrea is otthagyta a testületet. Szabó – akit Márki-Zay egyik legfontosabb helyi szövetségesének tartanak – úgy nyilatkozott, nem volt személyes konfliktusa a polgármesterrel, azonban az MSZP-s Kis Andrea éles bírálatot fogalmazott meg távozásakor, mondván, MZP „az előző rendszer tükörképét hozta létre”.

A sort Karsai Éva, a város jegyzője folytatta, aki már csak április 9-ig tölti be a hivatalát. A jegyző a lemondását úgy magyarázta, hogy „a kiélezett politikai helyzetből adódó rengeteg feladat és felelősség miatt kénytelen volt meghozni ezt a döntést”.

Márki-Zay hangsúlyozta, hogy a 2018-as felmondási hullámmal ellentétben a távozásoknak nincs politikai színezete:

Öt évvel ezelőtt nem spontán, hanem nyilvánvalóan szervezett távozás keretében nem négy-öt, hanem mintegy harminc kulcsember távozott az önkormányzattól, Lázár János áprilisi újraválasztása és májusi miniszteri menesztése között. Azt is gond nélkül megoldottuk, az önkormányzat működőképes maradt.

Hangsúlyozta: a saját politikai tevékenysége és a városházi munka között semmilyen összefüggés nincsen. A távozottak között különböző politikai beállítottságú emberek vannak, akikkel „továbbra is remek” a személyes kapcsolat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik