Belföld

Lemondott Márki-Zay Péter alpolgármestere, mert szerinte az előző rendszer tükörképét hozta létre

Kelemen Zoltán Gergely / MTI
Kelemen Zoltán Gergely / MTI

Lemondott Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester MSZP-s helyettese, Kis Andrea alpolgármester. Mint azt a Telex írja, ezt a csütörtöki közgyűlésen jelentett be a politikus, ahol beszédében hosszan sorolta az idáig vezető okokat.

Az alpolgármester úgy látja, hogy Márki-Zay Péter az előző rendszer tükörképét hozta létre, annak minden hibájával együtt.

„Ez a város két táborra szakadt. Ez e helyzet végtelenül káros a város fejlődésére. A legutóbbi közgyűlés hangneme nekem már nagyon bántó volt. A mostani közgyűlés hangneme is bántó, gyakorlatilag öt éve végezzük a munkánkat ilyen körülmények között” – idézi a lap az alpolgármester szavait. Szerinte ennek a működésnek jelemzői a vádaskodás és a dezinformáció.

Kis Andrea emlékeztetett, hogy pár hete egy televíziós beszélgetésben Márky-Zay azt mondta: a DK-s Krupiczer Ferencet és az MSZP-s Kist már nem tekinti az MMM – Tiszta Vásárhelyért frakció részének, mivel ők a város ellen, a Fidesszel együtt dolgoznak, a Fidesz szekerét tolják. Erre reagálva kért a polgármestertől találkozót Kis még írásban is, ám kérésére azóta sem kapott választ. Az alpolgármester lemondásának benyújtásakor ígéretet tett arra, hogy marad a helyi politikában.

Márki-Zay Péter helyettesének lemondására az ülésteremben így reagált:

Köszönöm szépen. További kérdés, hozzászólás van-e? Jó, amennyiben nincs, természetesen tudomásul vesszük.

A Telex azt írja, Márki-Zay és Kis között nem új keletű a konfliktus. A polgármester tavaly áprilisban már javaslatot tett az MSZP-s főállású alpolgármester leváltására, de a közgyűlés leszavazta. Helyére Gyöngyösi Ferencet ültette volna, így azonban ez nem sikerült, ezért Márki-Zay megvonta Kis Andrea minden feladatkörét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik