Belföld

A kormány szerint Bayer Zsolt cége értékteremtő, ezért kapta a 40 milliót

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu
Dömötör Csaba államtitkár szerint a Szerencsejáték Zrt. leánycége szigorú, világos szabályok alapján osztja a pénzt.

Mit ad az országnak az 1100ÉV Kft., hogy a Szerencsejáték Zrt. 40 millió forinttal támogatja?

Erről kérdezte Rogán Antal minisztert Vadai Ágnes, miután a hvg.hu arról írt, hogy az állami lottócég ugyan jóval kevesebbet „jótékonykodott”, de Bayer Zsolt cégének jutott 40 millió forint. A Demokratikus Koalícó képviselője csak a fideszes publicista érdekeltségének érdemeire kérdezett rá, noha a Szerencsejáték Zrt. támogatásosztó leányvállalata ugyanennyi pénzt adott az egykori ATV-vezér cégeinek, illetve jutott 8 millió forint annak a dunakeszi sportegyesületnek is, ahol egykor Szijjártó Péter futsalozott.

Rogán Antal helyett államtitkára válaszolt. Dömötör Csaba azt írta, hogy a Szerencsejáték Zrt. az ország 19. legnagyobb vállalata, a tiszta játékbevétel mintegy kétharmadát adók, díjak, járulékok formájában visszajuttatja a központi költségvetésbe. Évről évre jelentősen hozzájárul az ország stabil gazdasági teljesítményéhez, a közösségi kiadások finanszírozásához.

A cég

emellett kiemelten fontosnak tartja, támogatja az értékteremtő kezdeményezéseket a hazai kultúra, oktatás, egészségügy, valamint a sport területén. A támogatási rendszert 2015 óta működtető Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. szigorú szempontok alapján, világos szabályok szerint végzi támogató tevékenységét.

Dömötör Csaba szerint az összes többi támogatáshoz hasonlóan, a Vadai Ágnes kérdésében említett is a fenti koncepcióba illeszkedve, az előírásoknak megfelelően valósult meg. A támogatottak köre egyébként a cég honlapján havi bontásban, mindenki számára teljesen  megismerhető – tette hozzá az államtitkár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik