Belföld

Negyvenmillió forintot kapott a Szerencsejáték Zrt.-től Bayer Zsolt cége

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Az utóbbi hónapokban szokatlanul kevés, alig 200 millió forint támogatást osztottak szét az állami lottócég, a Szerencsejáték Zrt. szponzorációs keretéből – írja a hvg.hu. A portál közérdekű adatigénylése nyomán március 13-án frissített szerződéslistára egyszerre töltötte fel 4 hónap – november, december, január és február – adatait a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft., és ebből kiderül, hogy a tavalyi év utolsó két hónapjában mindössze 1-1 kedvezményezettet érdemesítettek támogatásra, idén januárban kilencet, februárban pedig kettőt.

A szűkös keretből jutott

  • nettó 8 millió forint a Dunakeszin működő Városi Sportegyesületnek. Itt futsalozott 2011-2013 között a most is a városban élő Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
  • A legmagasabb támogatási összeget az 1100ÉV Kft. kapta, amely vállalkozás fő tulajdonosa Bayer Zsolt publicista.
  • A Szerencsejáték Zrt. januári pénzesőjéből jelentős, 30 milliós összeg jutott a Lovassport Nonprofit Kft.-nek. Ennek a cégnek az a Magyar Lovassport Szövetség a tulajdonosa, amely a lówellness-üggyel híresült el.
  • 40 milliót kapott az Aréna Média Consulting és Sportmarketing Kft. Utóbbi régi jó ismerős a szponzorlistán, hiszen például tavaly augusztusban is kapott már 30 milliót. A cég tulajdonosa pedig Rózsa István, az ATV volt elnöke és tavaly december 31-ig igazgatósági tagja.

Másoknak is jutott azért támogatás, például 6 milliót ítéltek meg a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, 5 milliót a Magyar Tehetségkutató és Fejlesztő Egyesületnek, 5 milliót a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekarnak és 9,5 milliót a Peter Cerny Alapítványnak a beteg koraszülöttek gyógyításáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik