Belföld

Rétes receptje miatt vágta meg az ismerőse légcsövét egy férfi Győrben

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt állítja bíróság elé a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség azt a férfit, aki kis híján megölte az ismerősét egy győri kocsmában.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség  tájékoztatása szerint a 63 éves férfi a törzshelyén italozott. Itt veszett össze egy ismerősével a rétes tökéletes elkészítésének receptjén.

A férfi a vitát követően felment a közeli lakásába egy konyhakésért, majd visszament a kocsmába, és vágást ejtett az ismerőse nyakán. Ezután leült a borozó egyik székére és végignézte az ezt követő eseménysort.

Az áldozat nyakán ejtett 15-20 cm hosszúságú metszés elérte a légcsövet, s megnyitotta a nyaki vénát. A sértettet az egyik vendég látta el a helyszínen, majd a súlyos vérveszteség miatti sokkos állapotban történő kórházba szállítását követően életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Az idejében érkező orvosi segítség nélkül a sértett a helyszínen meghalt volna.

Az elkövető a cselekményt súlyos fokú ittas állapotban követte el. A letartóztatásban lévő férfi akár életfogytiglant is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik