Belföld

Öt évet kértek az anyját is terrorizáló nógrádi rablóra

Vádat emelt a Pásztói Járási Ügyészség azzal a 29 éves nógrádi férfival szemben aki négy bűncselekményt is elkövetett pár napon belül. A Nógrád Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi többször is rátámadt az anyjára,s  megszegte az ellene elrendelt távoltartás szabályait is.

A férfi 2021 októberében a jogerős távoltartási végzés ellenére is felkereste az édesanyját, összeszólalkoztak, majd megfogta a nő nyakát, s megszorította a kezét.

Tavaly februárban ismét megjelent az édesanyja házánál, az ajtót verte és követelte, hogy engedje be őt. Másodszorra az anyja akarata ellenére is bement az ingatlanba, ahonnan csak a rendőrök kiérkezését követően távozott.

A férfi egy hónap múlva ismét felkereste édesanyját, házának bejárati ajtaját ekkor is ököllel verte és rugdosta, majd a nő felszólítására távozott. Másnap a hajnali órákban visszatért, és erőszakkal leverte az egyik ajtóra szerelt lakatpántot, végül a rendőrök vitték el.

Napokkal később tovább folytatta az édesanyja zaklatását: kábítószer hatása alatt ököllel verte fejbe az otthonában. Tavaly márciusban pedig egy ismerősét rabolta ki és verte össze ököllel ittasan. Az ügyészség öt év börtönt és öt év közügyektől eltiltást kért a rablással, súlyos testi sértés bűntettének kísérletéve, kapcsolati erőszakkal és magánlaksértés bűntettével vádolt férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére azzal, hogy a korábbi felfüggesztett büntetését is rendeljék el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik