Belföld

Donáth Anna lesz a Momentum európai parlamenti listavezetője

Donáth Annát, a Momentum jelenlegi EP-képviselőjét jelölik a párt Európai Parlamenti listájának élére – derül ki a Momentum vasárnapi pártközleményéből, amelyet a közgyűlés hivatalos döntése után adtak ki.

A lista második helyén Cseh Katalin EP-képviselő áll.

Gelencsér Ferenc pártelnök a döntést a Facebookon úgy kommentálta: a Momentum a legnépszerűbb politikusokkal vág neki a jövő évi EP-választásoknak.

„Donáth Anna és Cseh Katalin 2019 óta hónapról hónapra bizonyítják, hogy rászolgáltak a választók bizalmára. Anna első európai parlamenti ciklusa alatt 800 millió eurónyi plusz támogatást harcolt ki a civileknek. Ez fontos eredmény, mert a hazai civil szervezetek ma erejükön felül teljesítenek, miután az állam kivonult számos közfeladat ellátásából. Ezek a szervezetek egyre több egészségügyi, szociális és oktatási feladatot látnak el, emiatt a munkájuk életbevágóan fontos szerepet tölt be a magyar társadalomban. Ugyancsak Annának köszönhető, hogy a kezdeményezésére felállt az európai szintű Pegasus-vizsgálóbizottság” – sorolta a jelöltek érdemeit Gelencsér a közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik