Belföld

Szamurájkardos emberrablás Kecskeméten

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a két férfival szemben, akik szamurájkarddal támadtak az ismerősükre Kecskeméten.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 31 és 47 éves férfi egyikük otthonába csalta tavaly nyáron a 44 éves férfit, aki mint sem sejtve sétált be a csapdába. Az egyik szobában megverték, majd a gyanúsítás szerin egy szamurájkarddal fenyegették, hogy addig nem hagyhatja el a lakást, amíg ki nem fizeti az egyik támadó jogosnak vélt anyagi követelését.

A támadók nem sejtették, hogy az áldozatuk egy fiatal fiúval érkezett, aki miután megunta az utcán várakozást bement az ingatlanba, ahol meglátta az ismerősét, miközben bántalmazzák a férfiak. A támadók őt is megfenyegették, de egy óvatlan pillanatban sikerült elmenekülniük a sértetteknek.

A közeli benzinkútnál a fiatalabb elkövető utolérte az idősebb férfit, majd miután földre vitte, elvette tőle az értékeit és elszaladt. Az áldozatok végül hazamentek, majd bementek a közeli rendőrőrse, ahonnan kórházba szállítottak a megsérült férfit.

A rendőrség elfogta és őrizetbe vette a két támadót, akiknek emberrablás miatt kell majd felelniük. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik