Belföld

Betonelemeket tett a sínekre két tini Székesfehérváron

police.hu
police.hu

Elfogták a rendőrök azt a két fiatalt, akik szerda délután betonelemeket pakoltak a sínekre Székesfehérvár külterületén. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Székesfehérvár és Szombathely közötti vasútvonalon közlekedő személyszállító vonat mozdonyvezetője vette észre, hogy a földkábelek takarására szolgáló betonelemek voltak a síneken.

Mivel a féktávolságon belül észlelte csak a betondarabokat, így több elemen is áthaladt a szerelvénnyel, többet összetörve közülük. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt baleset. A mozdonyvezető azonnal jelezte a történteket munkatársainak, ők pedig rögtön értesítették a hatóságot.

police.hu

A vasúttársaság alkalmazottaitól kapott információk és a kiterjedt adatgyűjtés eredményeként a rendőrök egy napon belül azonosították és elfogták azt a 14 éves  székesfehérvári fiút és tizenéves társát, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmény elkövetésével.

A két fiatal ellen vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki mások életét vagy testi épségét veszélyezteti, az nem gyerekcsíny kategóriába tartozó eset, hanem bűncselekmény, amelynek nagyon komoly büntetőjogi következményei is lehetnek!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik