Belföld

Feldarabolta a nőgyógyász nejét egy budapesti orvos, mert nem volt otthon teafilter – felidézte a BRFK a ‘93-as horrort

Feldarabolta a nőgyógyászként dolgozó feleségét egy budapesti orvos, mert nem volt otthon teafilter. A horrorisztikus gyilkosság a kilencvenes években történt. A BRFK most idézte fel a közösségi oldalán a történteket, ezzel is rámutatva arra, hogy szélsőséges esetekben hová vezethet egy kapcsolat elhidegülése, és az ha valakik sértettség vagy egyéb okok miatt képtelenek a problémájukat normálisan kezelni és megoldani.

„Adott egy fővárosi orvosházaspár, a férj sebész, a nej szülész-nőgyógyász. Szerelmesek. Egybekelnek. Gyermekük lesz. Probléma – egyelőre – sehol, pénz, magánpraxis is akad. Minden az általános koreográfia szerint halad. Sajnos, a negatív dolgok is menetrendszerű pontossággal bukkannak fel. Az asszony felszed kicsit terhesség után, a férj férfiúi helytállása megkérdőjelezhető. Egyre gyakrabban vetik egymás szemére a dolgokat a felek, rosszabb esetben idegenek füle hallatára, porig alázva és sértve a másikat. Elhidegülés. Viták. Veszekedések. A házasságba beszüremlik a hideg, ragacsos és kölcsönös utálat.”

Az ominózus novemberi este az elfogyott teafilter miatt balhéztak össze. A torzsalkodás ekkor még nyugvópontra jut, az érintettek tévéznek, lefekszenek. A férfi később felkel, és ennivalót készít a kislányuknak. A feleség is felébred, majd ott folytatják, ahol este abbahagyták. Egymásnak esnek, majd a férfi megfojtja a nejét. 

A férfi ezt követően egy konyhakéssel több darabba vágta a holttestet, majd zsákba és sporttáskába rakta a végtagokat, a torzót, és betette a csomagokat a kocsi csomagtartójába. A lábakat az Árpád-hídról dobta a Dunába, felesége többi testrészét pedig Budapestet Fót irányába elhagyva, az országúttól fél kilométerre, egy erdős részen, a fák közé rejtette, és hazament.

Két nap múlva reggel ő maga jelentette be felesége eltűnését, saját tettéről azonban mélyen hallgatott. Egészen estig. Ekkor megnyílt, és elmondta, hogy az asszony meghalt, halálát azonban megpróbálta balesetnek beállítani, mondván: összevesztek, verekedtek, a nő egyensúlyát vesztve a konyha kövezetére zuhant, és oda verte be fejét.

„Három hétig tartotta magát ehhez a verzióhoz, de közben a holttest hollétéről nem beszélt. December 13-án megtalálták a nő megcsonkított tetemét a Fótra vezető országút mellett. Az egyik lába következő év januárjában, Apostag közelében került elő a Dunából, másik lábát júniusban, Szigetújfalunál szedték ki a folyóból” – írja a BRFK.

A decemberben megtalált maradványon igazságügyi orvosszakértő végzett vizsgálatokat, és fojtogatás nyomait tárta fel. Ezek után a férj elismerte hogy többször is megütötte nejét, később pedig feltárta a történteket. Beszélt a megromlott kapcsolatukról, elmondását az ügyben kihallgatott tanúk is megerősítették. Tíz év fegyházra ítélték, az eset időpontjában mindössze fél éves kislányát pedig a nagynénje nevelte fel.

Ajánlott videó