Belföld

Fónagy államtitkár a Momentum elnökének: Ahelyett, hogy kapálnál, baszd meg, itt szaladgálsz?

Ahogy beszámoltunk róla, a Momentum képviselői Hadházy Ákossal kiegészülve ismét elbontották a miniszterelnök hivatalának otthont adó Karmelita kolostor előtti kordont.

A Telex arról kérdezte az épületből távozó kormánytagokat, hogy mit szólnak ehhez. Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkára azt mondta, neki nem tűnt fel se a kordon, se az, hogy elbontották. Ezután ment oda hozzá Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, aki egy táblát akart átadni a fideszes politikusnak. Fónagy először nem vette észre, hogy ki az, de amikor megismerte, kedélyesen így fordult hozzá:

Hát maga az? Haj, de régen láttalak! Hogy vagy? Jaj, de szorgalmas vagy! Ahelyett, hogy kapálnál, baszd meg, itt szaladgálsz?

Gelencsér azt javasolja Fónagynak, hogy ne káromkodjon, mire a 81 éves kormánypárti politikus azt feleli, hogy ő már csak egy öreg, modortalan ember, aki káromkodik.

Ezután Magyar Levente külügyi államtitkár kíséri az autójához Fónagyot, és ismerteti a hivatalos álláspontot, miszerint a közelben zajló építkezés miatt van szükség kordonokra a budai Várban.

A videó itt tekinthető meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik