Belföld

Leköpte, és felpofozta a tízéves kisfiút, majd megszurkálta a védelmére siető apját

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a többszörösen büntetett 38 éves férfival szemben, aki 2021 áprilisában, a saját nevelt fiával való korábbi konfliktus miatt leköpött és megütött az utcán egy 10 éves kisfiút, majd megszurkálta a védelmére siető apját.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlott egy angyalföldi utcában meglátta azt a 10 éves kisfiút, akivel a saját nevelt fiának korábban konfliktusa volt, ezért odalépett hozzá, hogy számon kérje. Kiabálni kezdett vele, majd a karjánál fogva megrángatta, arcon ütötte és leköpte a kisfiút, és azzal fenyegette, hogy megszurkálja a családját.

A gyermek közelben tartózkodó édesapja észrevette a bántalmazást, s azonnal a kisfia segítségére sietett. A gyermeke védelmében ököllel fejen ütötte a férfit, majd a további bántalmazás megakadályozása érdekében, hátulról átkarolta. A vádlott ekkor elővett egy kést, és azzal kétszer is megszúrta a gyermekét védelmező apát, aki a kést, illetve a szúrást észlelve, a gyermekével együtt futva hagyta ott a támadót.

A késelő még utánuk kiáltott, hogy megöli, és megszurkálja őket és a családjukat, majd ezután ő is távozott a helyszínről, a kést pedig bedobta egy bokor alá. A főügyészség fegyházbüntetést kért a támadóra életveszélyt okozó testi sértés bűntette, valamint védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt azzal, hogy feltételesen se engedjék ki.

A felvételen az látszik, hogy a megütött tízéves kisfiú apja futni kezd a vádlott felé, és a gyermeke védelmében megüti a bántalmazót.

Olvasói sztorik