Belföld

„Egyes embereknek a jóérzését bántja” – kifizeti a tankolást a közpénzen Fradi-meccsre kiránduló polgármester

A 24.hu is beszámolt néhány hete arról, hogy Bátonyterenye kormánypárti polgármestere, Nagy-Majdon József sikeresen magára haragított a nógrádi település lakosságát, miután az önkormányzati busszal, közpénzen ment ki Leverkusenbe, hogy barátaival és egy rokonával megtekintse a Ferencváros Európa Liga meccsét.

A településvezető a szomszéd falu, Mátranovák buszát bérelte ki az utazáshoz az önkormányzat pénzéből, azt a járművet, ami az idősek szociális ellátására szolgál alapesetben, így érthető a helyiek felháborodása.

Nagy-Majdon József az eset kipattanásakor azt mondta, hogy megteheti, hogy ilyen programokra költsön, nincs ebben semmi törvényellenes, legutóbb pedig – ahogy a 444 kiszúrta – úgy kommentálta az esetet, hogy „igazából semmi nem történt, csak az eddigi gyakorlat”. A polgármeseter a maga védelmében azt hozta fel, hogy a képviselő testüle korábban mindenféle megkötés nélkül biztosított számára autóhasználatot külföldön és belföldön, hivatali és magáncélra egyaránt, a kisbuszt pedig ingyen kapták a mátranováki önkormányzattól. Nagy-Majdon azt elismerte, hogy a buszt közpénzből tankolták meg a kirándulás során, de megígérte, hogy meg fogja téríteni a számlát. Teszi mindezt azért, mert úgy látja,

egyes emberek jóérzését bántja, hogy közpénzből tankolt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik