Belföld

Közpénzen vitte el rokonát és barátait a németországi Fradi-meccsre a fideszes polgármester

Egy rokonát és a barátait vitte el a bátonyterenyei polgármester a város költségén a németországi Fradi-meccsre – írja a Blikk.

A lap arról számolt be, hogy Nagy-Majdon József, Bátonyterenye kormánypárti polgármestere úgy gondolta, megajándékozza a családtagjait, a hozzá legközelebb álló önkormányzati dolgozókat, és kiviszi őket Leverkusenbe, a Ferencváros futballcsapatának kupamérkőzésére. A probléma az, hogy a szomszéd település, Mátranovák falubuszát bérelte ki az utazáshoz, ráadásul az önkormányzat pénzéből – írják.

A Blikk szerint a Nógrád vármegyében található község lakóit is felháborította a kölcsönzés: ugyanis a falubusz arra szolgál, hogy ellássák vele a szociális feladatokat.

A bátonyterenyei polgármester elismerte az utazást, ám szerinte ebben nincs semmi törvényellenes.

A város költségvetése rendezett. Polgármesterként megtehetem, van egy keretem, amit ilyen programokra is költhetek, s akár kisbuszt is bérelhetek. Vegyük úgy, hogy azok, akik velem együtt elutaztak a külföldi sportrendezvényre, ezt kapták jutalomként, ennek senkinek semmi köze

-nyilatkozta a lapnak a politikus.

Nem tudni, Bátonyterenyének mennyibe került a polgármester szurkolása, de a Blikk mintegy félmillióra teszi az összeget az autópályadíjat és az üzemanyagköltséget ideszámolva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik