Belföld

Beismerte a tó tulajdonosa, hogy ő hagyta a fűben a több száz kiló haltetemet Gáborjánnál

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a férfival szemben, aki tavaly áprilisban több száz kiló haltetemet hagyott szabadom egy Gáborján melletti mezőgazdasági területen.

A nyomozók azonnal az ügy felderítésébe kezdtek és hamar kiderült, hogy az elpusztult állatokat egy közeli tóból vihették oda. A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendőrök meghallgatták a tó tulajdonosát, aki azonnal elismerte, hogy ő szállította a helyszínre a több száz kiló halat.

Az állatok nagy valószínűséggel oxigénhiány miatt pusztulhattak el, a 40 éves férfi pedig úgy gondolta, hogy előbb összegyűjti az összes elhullott halat és csak utána értesíti a hatóságokat.

A nyomozás adatai szerint az elhelyezett állati eredetű hulladék alkalmas lehetett volna az emberi élet, testi épség, egészség, a föld, a víz, a levegő vagy azok összetevői, illetve az élő szervezetek veszélyeztetésére.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a férfival szemben. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik