Belföld

14 évet kapott a férfi, aki késsel támadt egy alvó apára és a fiára Apátfalván

police.hu
police.hu

Tizennégy év fegyházra ítélte a Szegedi Törvényszék hétfőn azt a férfit, aki késsel támadt a korábbi élettársa alvó rokonaira, köztük egy gyermekre is Apátfalván.

A 37 éves tótkomlósi férfit több ember, részben 14. életévét be nem töltött, részben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletében és magánlaksértés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság. Az MTI azt írja, hogy a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra.

A korábban többször büntetett, saját bevallása szerint húsz évig aktívan kábítószert fogyasztó férfi több alkalommal bántalmazta, illetve megfenyegette korábbi élettársát, emiatt távoltartást is elrendeltek vele szemben. Ebben az ügyben két és fél év börtönbüntetéssel sújtották korábban.

A nő ezért anyaotthonba költözött, amiről nem tájékoztatta a vádlottat, ezért a férfi 2021. január 20-án este – miután nyugtatókat és alkoholt fogyasztott – megjelent a nő rokonainak apátfalvi otthonában, és kérte, hogy ott maradhasson éjszakára. Ennek a kérésnek nem tettek eleget a nő rokonai. Becsukták és lelakatolták a bejárati kaput, és a kutyát is elengedték.

A terhelt – miután többször hívta telefonon korábbi élettársa fivérét – röviddel éjfél előtt visszatért az épülethez, bemászott az udvarra és bement a házba. Az ingatlanban a nő testvére, annak élettársa és közös gyermekük egy ágyban aludt.  “Megölöm a fiadat, meghaltok” felkiáltással hozzájuk lépett és egy konyhakéssel az alvó gyermek felé szúrt.

A gyermek édesapjának a szúrást sikerült a kezével fölfognia, míg a gyermeket az édesanyja kirántotta az ágyból. A támadó ezután legalább ötször megszúrta az édesapát, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A szúrások a férfi mellkasát, hasát, végtagjait érték, megsérült a mája, eltörött az egyik bordája; légmell alakult ki nála, életét csak a rokonai nyújtotta elsősegély és az elvégzett műtétek mentették meg.

Az egyik szúrás olyan erejű volt, hogy majdnem leszakította az áldozat karját. Végül az édesanya kiabálására a másik szobában alvó egyik hozzátartozó felébredt, és – bár a vádlott őt is meg akarta szúrni – sikerült megfékeznie a férfit, aki elmenekült a házból. A bíróság előtt a férfi elismerte, hogy megszúrta korábbi élettársa fivérét, azt azonban következetesen tagadta, hogy a gyereket is meg akarta ölni. Az ügyészség súlyosítás, a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik