Belföld

Titok Orbán Viktor olaszországi technikai kitérőjének ára

24.hu
24.hu
Hadházy Ákos nem kapott érdemi választ sem a külügyi, sem a honvédelmi tárcától. Szerinte ez törvénytelen. Fordulat történt viszont feljelentése ügyében.

Hiába kérdezett rá Hadházy Ákos két minisztériumnál is, mennyibe került, hogy március elején az Egyiptomból hazafelé tartó kormányzati gép Olaszországban tette ki Orbán Viktort, csak egy egymondatos, minden konkrétumot nélkülöző választ kapott – vette észre a hvg.hu.  A  független országgyűlési képviselőnek a toszkánai kitérő költségeiről a Honvédelmi Minisztériumtól és a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól egy egyenválaszt kapott. Ezt.

A Magyar Honvédség állományában lévő repülőgépek üzemeltetése a hatályos magyarországi és nemzetközi légügyi, katonai és pénzügyi-költségvetési jogszabályoknak, valamint a szakmai előírásoknak megfelelően történik.”

Hadházy Ákos korábban közölte, hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz a miniszterelnök ellen. Szerinte ugyanis Orbán Viktor azzal, hogy a honvédségi repülőgépet használta a családi kiránduláshoz, jókora kárt okozott, azzal ugyanis, hogy a Kairó – Pisa – Budapest útvonalra „térítette” az utasszállítót, az Airbus egy 1000 kilométeres kitérőt tett, tehát nem igaz Gulyás Gergely miniszter érvelése, amely szerint Orbán Viktor csak kiszállt hazafelé.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ korábban az RTL Híradóval azt közölte, „technikai landolásnál” szállt ki a kormányfő, de Pető György pilóta, légiközlekedési szakértő az rtl.hu-nak azt mondta, a technikai leszállás kritériumainak ez nem felelt meg, az utas olyankor nem száll ki a gépből.

Frissítünk!

Fordulat Hadházy feljelentése ügyében

Hadházy Ákos Facebook-oldalán jelentette be, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság áttette az Orbán gépeltérítése miatt tett feljelentését a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészséghez, ami szerinte csak látszólag formalitás, van néhány fontos üzenete.

A mellékelt határozat alapján a független képviselő ezeket emelte ki.

  • A BRFK gondolkodott, nem tudta csípőből azt mondani, hogy nem nyomoz (amit megért, szerinte a tények annyira egyértelműek).
  • Arra hivatkoznak, hogy mivel a feljelentettnek mentelmi joga van, ezért az ügyészség jogosult nyomozni.

Hadházy Ákos ugyanakkor emlékeztet rá, hogy ő ISMERETLEN TETTES ELLEN TETT feljelentést, hiszen egyelőre nem tudni, ki követte el a hivatali visszaélést, bárki lehetett, akár Orbán Viktor is, de a stábjában is valaki.

Csak annyi biztos, hogy Orbán érdekében történt [aki lehet, kézzel lábbal tiltakozott :)], de hát a gépen nem ő a parancsnok. Először tehát fel kell deríteni a tényállást pontosan, nyomozni kellene, beszerezni iratokat, tanúkat meghallgatni, hogy mi és hogyan történt.

Hadházy szerint az egyébként teljesen törvénytelen, hogy ezúttal sem válaszoltak az út részleteit firtató képviselói kérdéseire.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik