Belföld europoli

RTL: Más lombkoronasétányok is épültek a környéken, mind fideszes politikusokhoz köthetőek

Facebook
Facebook

Mi is beszámoltunk róla, hogy Nyírmártonfalván különös lombkoronasétány épült a polgármester erdejében. Filemon Mihály lombkoronasétánya 60 millió forintos EU-támogatásból épült, egyedivé azonban épp az teszi, hogy a lombkoronasétány környékén nincs erdő, azt tarra vágták valamikor az építkezés előtt, vagy közben.

Nyírmártonfalva polgármestere a Civishírnek elmondta, hogy saját erdőjét nyitotta ki a nagyközönség előtt közjőléti erdővé minősítve azt, majd 2017-ben adta be a pályázatát a lombkorona-sétányra, de a támogatást csak 2021-ben kapta meg. „Aki ismeri az erdőgazdálkodás alapjait, az nem csodálkozik azon, hogy egy kivágott erdőben van egy lombkorona-sétány” – mondta Filemon.

RTL Híradó szombati adásában kiderült: innen alig 15 kilométerre még két hasonló építmény is van, ráadásul mind a kettőt egy-egy helyi fideszes politikus magánerdejében építették fel, Nyíradonyban. Tasó László hajdú-bihari országgyűlési képviselőé az egyik, és Tasi Sándor, a Fidesz megyei alelnöké a másik.

 

Mindketten magánemberként pályáztak EU-támogatásra, és mindketten 60 millió forintot kaptak rá.

Az RTL-nek Hadházy Ákos országgyűlési képviselő azt mondta: nemcsak az fura, hogy ilyen kis területen három egészen hasonló építményre kapott EU-pénzt pont három fideszes politikus, de az is kérdéses, hogy mennyi turista fogja látogatni ezeket az építményeket, és mennyire lesznek azok tartósak.

Kapcsolódó
Tarra vágták az erdőt az EU-s pénzből épült lombkorona-sétány körül
Nyírmártonfalva 60 millió forintot kapott a projektre.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik