Belföld

30 millió forint értékű manórúd akadt fent a NAV hálóján

ROBERTO PFEIL / DPA / AFP
ROBERTO PFEIL / DPA / AFP

Nyolcezernél is több manórudat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. A hivatal közleménye szerint a Kínából rendelt, csaknem harmincmillió forintos piaci értékű Elf Bar-szállítmányt kínai állampolgárok vették át Pest vármegye területén, azonban forgalomba hozniuk már nem sikerült.

Először a NAV Repülőtéri Igazgatósága szűrte ki a gyanús küldeményt, budapesti pénzügyi nyomozók felderítő munkája révén gyorsan fény derült arra is, kit takar a címzettként feltüntetett becenév, és rövid úton lenyomozták a csomag megrendelőjét is. A nyomozók a küldemény címzettjét és üzlettársát a kézbesítéskor fogták el. A helyszínen korábban beszerzett Elf Barokat is találtak, a felhalmozott, 29 millió forint piaci értékű terméket lefoglalták.

Az Elf Bar, vagy más néven Fume, Magicbar vagy manórúd egy többféle ízben elérhető, nikotinos vagy nikotinmentes folyadékkal előre feltöltött, akkumulátoros, eldobható, dohányzást imitáló eszköz. Egyszerű használata és kompakt kiszerelése miatt egyre népszerűbb, főleg a fiatal korosztály körében.

Kapcsolódó
„Ennél szarabb konstelláció nincsen” – dílerek még árulják a városban az Elf Bart, aminek hatásairól szinte semmit sem tudni
Az elmúlt hetekben felkapott Elf Bar kereskedelmét és fogyasztását a hatóság már keményen bünteti, ám a városban dílerektől még megvásárolható a manórúd. Az Elf Barról kiderült tudnivalókról és potenciális kockázatokról a Szent Ferenc Kórház főigazgatóját kérdeztük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik