Belföld

Az MSZP posztumusz kitüntette Nyers Rezsőt

Szalay Zoltán / Fortepan
Szalay Zoltán / Fortepan

Kedden volt száz éve, hogy megszületett Nyers Rezső, a Kádár-rendszer egyik meghatározó politikusa, aki egyben az MSZMP utódpártjnak, a mai MSZP-nek az első elnöke is volt.

Szerdán az MSZP társelnökei, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre ebből az alkalomból posztumusz kitüntetésben részesítették a Kárdár-rendszer korábbi élelmiszeripari, pénzügy- és államminiszterét. Nyers Rezső Baloldali Díjban részesült. A pártközlemény szerint a politikus emléke előtt tisztelgő emlékkonferencia díszvendége Heinz Fischer egykori osztrák köztársasági elnök, az osztrák szociáldemokrácia meghatározó alakja volt.

 

Szerdán az MSZP társelnökei, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Baloldali Díjban részesítették a párt első elnökét. Az emlékkonferencia díszvendége Heinz Fischer egykori köztársasági elnök, az osztrák szociáldemokrácia máig meghatározó alakja volt.

A jövő formázásához tanulmányozni kell a múlt eseményeit és hibáit, nem szabad letagadni a korábban elkövetett hibákat, de nem is szabad hagyni, hogy azok határozzák meg a jelent – áll a pártközleményben, amely a konferencián elhangzott beszédeiből idézett ekképpen. A Magyar Szocialista Párt – mint írják – feladatának tekinti a 21. századi változásokhoz való alkalmazkodást, úgy, hogy a párt által képviselt alapértékek eközben nem vesznek el.

A posztumusz Baloldali Díjat a kitüntetett fia, ifj. Nyers Rezső vette át.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik