Belföld

TEK-esek csaptak le az olajipari vállalat rendszerében üzemzavart okozó kábeltolvajokra – fotók, videó

police.hu
police.hu

Közérdekű üzem megzavarása, rongálás és lopás kísérlete miatt folyik büntetőeljárás a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nyomozó Főosztály Vagyonvédelmi Osztályán három férfivel és egy nővel szemben.

A négyfős Pest vármegyei bűnbandát tegnap reggel fogták el a TEK-esek segítségével Pilismaróton, miközben egy telekommunikációs cég tulajdonában lévő földkábelt vágtak el.

police.hu

Ellopni már nem tudták a rendőrök közbelépése miatt. A lopással veszélyeztetett érték több millió forint is lehet, így a társaságnak nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás kísérlete miatt kell felelnie.

A négy fő közül két férfit és a nőt egy korábbi üggyel is összefüggésbe hozták. Február 28-án ugyanis Alsónémedi külterületén vágtak ki egy darabot egy földben futó kábelből, ami zavart okozott az ország olajellátásához tartozó csővezeték működésében.Így a három főt közérdekű üzem megzavarásával és nagyobb kárt okozó rongálással is meggyanúsították a nyomozók.

police.hu

A KR NNI nyomozói a 48 éves N. Zoltánnét, 27 éves fiát, N. Zoltánt, valamint két társukat, a szintén 27 éves K. Zoltán Krisztiánt és a 39 éves K. Gyulát a gyanúsított kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik