Belföld

Eltitkolta elhunyt párja előző házasságaiból született öt gyermekét, hogy a sajátjai örököljenek

Ki akarta zárni zárni az örökségből az elhunyt élettársa korábbi házasságaiból született gyermekeit egy nő, hogy csak a saját gyermekei örököljenek. A Keszthelyi Járásbíróság büntetővégzésben döntött az ügyében.

A Zalaegerszegi Törvényszék tájékoztatása szerint a 2020 novemberében hunyt el a vádlott élettársa. Kapcsolatukból három gyermekük született, azonban a férfinek a korábbi két házasságából már volt öt másik gyermeke. A nő 2021 június 21-én a hagyatéki eljárás megindítása során úgy nyilatkozott, hogy az örökhagyónak három vér szerinti hozzátartozója van – a közös gyermekeik -, s rajtuk kívül más örököse nincs.

Az asszony által elmondottak alapján készült hagyatéki leltárt a jegyző meg is küldte a közjegyzőnek. A pár hónappal későbbi hagyatéki tárgyaláson a nő kijelentette, hogy a törvényes örökösökön kívül nincs tudomása más örökösről, így a hagyatékot a közjegyző a közös, három kiskorú gyermeküknek adta át.

Mint kiderült, a nő az öröklésre jogosult személyek körét hiányosan jelölte meg. Ezen cselekményével közreműködött abban, hogy valótlan adatot, tényt foglaljanak közokiratba. Tettével közokirat-hamisítás bűntettét valósította meg, ezért a bíróság másfél év próbára bocsátotta. A büntetővégzés jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik