Belföld

Visszavonta a beismerő vallomását a Polgáron meghalt kétéves kisfiú nevelőanyja

Elutasította a Debreceni Törvényszék annak a Polgáron élő nevelőanyának a fellebbezését, akit halált okozó testi sértés bűntettével gyanúsítanak, miután bő két héttel ezelőtt meghalt egy felügyeletére bízott kisfiú.

A gyanúsítás szerint a nő olyan súlyosan bántalmazta a nála ideiglenes hatállyal elhelyezett két éves és öt hónapos kisfiút a szófogadatlansága miatt, hogy a gyerek röviddel a cselekmény után elhalálozott.

Dobó Dénes, a Debreceni törvényszék szóvivője azt közölte, hogy a Debreceni Törvényszék másodfokú tanácsa helybenhagyta az elsőfokú bíróság végzését, így a gyanúsított továbbra is letartóztatásban marad.

A törvényszék osztotta a járásbíróság azon álláspontját, hogy az eljárás jelenlegi szakaszában csak a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel lehet biztosítani az elérni kívánt célokat.

Mivel a gyanúsított visszavonta a korábbi beismerő vallomását is, így az ügyben igen részletes bizonyítás várható. Különösen igaz ez azért, mert a megalapozott gyanú szerinti bűncselekménynek nem volt szemtanúja, így hangsúlyos lesz a gyanúsított szubjektív tudattartamának a feltárása, ez pedig a büntetőeljárás során kiterjedt tanúbizonyítást feltételez. A végzés végleges.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik