Belföld

Kirámolta két tini a monoki általános iskolát: lopott talicskával hordták el a cukrot és a vécépapírt

Kirámolta két kamasz a monoki általános iskolát. A 14 és 16 éves helyi fiú ötször fordult a lenyúlt talicskával és a kis szekerével mire elhordta a szajrét. A Szerencsi Rendőrkapitányság lopás és védett kulturális javak körébe tartozó tárgy vagy műemlék sérelmére elkövetett rongálás miatt indított eljárást ellenük.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a fiatalok március 14-én éjjel törtek be a műemlékvédelem alatt álló monoki általános iskolába, s gyakorlatilag kirámolták az intézményt.

Elvittek hat bringát, öt számítógépet, tíz billentyűzetet, két monitort, ezer kistasakos kristálycukrot,huszonhárom tekercs toalettpapírt, öt alkoholmentes pezsgőt, hatvanöt kést, kétszáz kanalat, száznyolcvan villát, százhúsz kiskanalat, illetve egy talicskát. A tolvajok ötször fordultak ezzel a talicskával, és a náluk lévő kis szekérrel, míg az intézményhez közeli portára szállították a lopott értékeket.

A bejelentést követően a rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták a bűncselekménnyel gyanúsított fiatalokat, akik beismerő vallomást tettek a kihallgatásuk során.. A rendőrség lefoglalta az ellopott holmikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik